Hoe introduceer je een kitten bij je hond? 您所在的位置:网站首页 ≥ vind 2 lieve kittens Hoe introduceer je een kitten bij je hond?

Hoe introduceer je een kitten bij je hond?

2024-06-22 08:41| 来源: 网络整理| 查看: 265

Is jouw favoriete vorm van uitstelgedrag het kijken naar video's van kittens en honden die met elkaar knuffelen? Jij bent niet de enige. Maar om zo'n hechte relatie tussen hen te creëren, hebben ze meestal een beetje hulp nodig van de mensen om hen heen.

Katten en honden: natuurlijke vijanden

Dit is een hele harnekkige fabel. Katten en honden kunnen heel goed vriendjes zijn. Lees ook: fabels over katten 

"Katten en honden zijn geen vijanden."

Gratis Kitten GidsOnze dierenartsen helpen je op weg voor een goede start. Meld je aan voor onze gratis Kitten Gids. Hond bij een kitten introduceren

Wil je een kitten bij een hond introduceren? Om de relatie tussen en een hond een succes te maken, moet je de juiste kaders scheppen. We hebben onze beste tips verzameld om jouw hond kennis te laten maken met een kitten.

Begin op tijd

Voordat je kitten acht weken oud is durft hij alles. Na de leeftijd van acht weken wordt jouw kitten wat voorzichtiger. Daarom is het erg belangrijk dat de fokker of het asiel de kitten gedurende de leeftijd van drie tot zeven weken kennis laat maken met zoveel mogelijk nieuwe dingen, waaronder honden. Dan went hij het makkelijkst aan een hond in huis. Maar ook daarna kan het nog prima koek en ei worden tussen jouw hond en je nieuwe miauwende huisgenot.

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat de meest succesvolle relaties tussen katten en honden plaatsvinden wanneer de kat jonger is dan zes maanden en de hond jonger dan een jaar. Als jij een kitten mee naar huis neemt, zullen de meeste honden van jongen dan een jaar leren de kitten (en later kat) te accepteren. Een van de belangrijkste factoren voor een succesvolle introductie is dat je ervoor zorgt dat het huisdier dat je al had nog steeds veel aandacht en toewijding krijgt. Dit kan hem zitten in speeltijd, knuffels en één-op-één trainingen.

1. Geef de kitten de ruimte

Zorg ervoor dat je de kitten een veilige omgeving biedt om eerst jou een beetje te leren kennen. Deze ruimte moet een slaapplaats, kattenbak, speelgoed, voedsel en water hebben. Vergeet schuilplaatsen en een knusse plek met enige hoogte niet - dit kan een deken bovenop een plank of een krabpaal zijn.

Kies deze plek verstandig, het mag de favoriete plek van het bestaande huisdier in huis niet verstoren. Bij voorkeur blijft het ook na de introductie het domein van de kitten.

Als je van plan bent om ook waterbakken en schuilplaatsen in andere delen van het huis te hebben, introduceer deze dan geleidelijk. Op die manier zullen de veranderingen voor de hond – het huisdier dat je al had – niet al te groot zijn.

Lees ook: je huis katvriendelijk maken en de kitten checklist 

2. Geur wisselen

Als de kitten eenmaal gesetteld is in de ruimte, is het tijd om met de introductie te beginnen. Begin langzaam door de huisdieren in verschillende kamers te houden en ze eerst alleen aan elkaars geuren te laten wennen. Verwissel dekens tussen de huisdieren en geef ze indien mogelijk eten aan weerszijden van een deur Je kunt de huisdieren ook de ruimte van de ander laten verkennen (als ze er niet zijn).

3. Een eerste introductie

Zorg voor een visuele introductie: laat de kat en hond elkaar zien. Zo kunnen de hond en de kat elkaar zien zonder fysiek contact.

Sluit geen van beide op: de kat of kitten moet zich kunnen terugtrekken naar een nabijgelegen schuilplaats. Maak de hond vast: de hond moet in een goed passende riem of harnas worden (vast)gehouden, maar met een ‘slappe riem’, spanning op de riem zorgt voor spanning bij de hond. Zorg voor een barrière: denk bijvoorbeeld aan een babyhekje dat gedeeltelijk bedekt is met een laken of handdoek, of een ander soort hek of (heel) stevig gaas. Rust en positiviteit: betrek eventueel beide huisdieren bij een rustige, plezierige activiteit zoals een spelletje of een puzzel-feeder. Maak vooral de hond, maar ook de kat niet te wild bij het spelen.

Denk altijd aan de veiligheid van zowel de hond als de kat bij deze eerste introductie.

Wees erop voorbereid om de hond uit de kamer te halen als hij te opgewonden raakt.

4. Herhaal

Gaat het er nog te wild aan toe bij deze eerste ontmoeting? Dat is redelijk normaal. Herhaal stap 3 totdat er een wat meer ontspannen sfeer kan ontstaan in elkaars gezelschap. Zorg ervoor dat je hun goede gedrag aanmoedigt met veel liefde, knuffels en traktaties.

5. Laat de kat los

Zodra jouw huisdieren zich op hun gemak voelen om bij elkaar in de buurt te zijn, is het tijd om echt contact toe te staan. Dit zou alleen moeten gebeuren als je het gevoel hebt dat er geen slechte reacties zullen zijn. Wat tips op een rij:

Houd de hond aan de lijn totdat je zeker weet dat hij niet de achtervolging gaat inzetten. Houd de sessies waarop de dieren samen zijn kort en maak ze geleidelijk langer. Zorg ervoor dat de interacties plaatsvinden onder toezicht van jou/jullie. Bij voorkeur zijn er twee mensen aanwezig. Gebruik positieve afleiding (spelen, snacks). Moedig vaak (vaker dan anders) positief aan. Probeer je dieren (zowel kat als hond) niet op te pakken wanneer ze gescheiden moeten worden. Gebruik in plaats daarvan speelgoed en snacks en laat ze vooral ook zelf wegrennen. 6. Laat de hond los Probeer de riem los te laten en steeds meer interacties tussen je hond en je kat toe te staan en misschien zelfs te faciliteren (met spelen en snacks). Blijf vaak (vaker dan anders) positief aanmoedigen. Let op tekenen van spanning zoals kwispelen, grommen of sissen. Het doel moet een rustige en ontspannen ontmoeting zijn. Lees ook: mijn kat beter begrijpen

Voordat je het weet, zijn je hond en je kat netjes en zonder schrammen geïntroduceerd en zijn ze de beste vrienden! Of tolereren ze op zijn minst het samenwonen.



【本文地址】

公司简介

联系我们

今日新闻

    推荐新闻

    专题文章
      CopyRight 2018-2019 实验室设备网 版权所有